Adrie Jonk bestaat 60 jaar. Bekijk hieronder onze historie.

De geschiedenis van Autobedrijf Adrie Jonk begint in 1963. In die tijd wilde iedereen zijn rijbewijs halen en daar zag Adrie (1945) brood in. Hij opende als 18-jarige zijn eigen autorijschool in Purmerend en dat groeide explosief, niet alleen in het aantal rijinstructeurs, ook in het aantal auto’s.

1963

Adrie zag dat de auto’s in het weekend weinig werden gebruikt om les in te geven en dat vond hij zonde. Daarom besloot de ondernemer deze auto’s te verhuren op zaterdag en zondag, PAM autoverhuur was een feit. Natuurlijk was het wel prettig als het bedrijf ook zelf het onderhoud kon doen, dus werd er een werkplaats ingericht voor de les- en verhuurauto’s.

1964

Rond 1976 nam de vraag naar rijbewijzen flink af. Adrie Jonk besloot daarom autodealer te worden. In het begin alleen met het merk Honda. Al gauw kwam daar Alfa Romeo bij, die mooie auto’s maakte, maar geen directe concurrentie van Honda was. In de jaren ‘80 werd ook Suzuki een merk van Adrie Jonk. In 1997 verwierf het bedrijf het SEAT-dealerschap in Purmerend en nam het afscheid van Alfa.

1976

In eerste instantie werd een showroom ingericht in een loods naast het Honda-bedrijf aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn werd besloten om alles onder één dak aan te bieden. Adrie Jonk betrok een nieuw pand op het industrieterrein De Baanstee in Purmerend. Het nieuwe gebouw bood plaats aan een ruime Honda- en SEAT-showroom, een moderne werkplaats, ruimte voor de autoverhuur en een uitgebreide autowasgelegenheid.

1977

Adrie Jonk wordt Suzuki-dealer en de showroom komt aan de Purmersteenweg in Purmerend bij de autorijschool. Adrie Jonk werd later ook verantwoordelijk voor de verkoop en het onderhoud van Honda’s in de Zaanstreek.

1981

Adrie Jonk in 1997 voor het nieuwe pand aan de Newtonstraat met daarin Honda SEAT Autoverhuur en Autowaspark.

1997

Toen in 2005 tevens het dealerschap voor SEAT in deze regio beschikbaar kwam, werd besloten om een tweede vestiging te openen waar eveneens alle onderdelen samen onder één dak werden gevestigd.

2005

De vestiging in Zaandam opende in 2006 haar deuren en bood (tot 2015) een showroom voor Honda en SEAT, een ruime werkplaats en een uitgiftepunt voor de autoverhuur.

2006

Intussen gebeurde er meer, in 2014 werd echter al bekend dat de visie van SEAT was om het aantal verkooppunten drastisch te verkleinen, Adrie jonk deed een verstandige set, bleef service dealer van SEAT maar werd toen ook dealer van het merk Mazda, in de eerste instantie voor de regio Purmerend en Waterland, maar al snel kende Mazda het aangrenzende gebied, de Zaanstreek, ook aan het rayon van Jonk toe.

2014

Ook besloot Adrie Jonk meer afstand te nemen van het bedrijf en zijn team. Vanaf 2014 droeg hij de zaak over aan vier van zijn kinderen; de algemene leiding kwam in handen van zijn zoon Marco. De verantwoordelijkheid voor Zaandam bij Erwin en Sander en die van de verhuurafdelingen bij Arno. Natuurlijk is Adrie niet uit beeld, vaak is hij nog aanwezig en houdt “zijn bedrijf” nauwlettend in de gaten.

2014

In 2015 werd besloten om de autoverhuur afdeling in Zaandam een nieuwe plek te geven werd in 2017 ook gestart met een verhuurvestiging in Heerhugowaard. Op dit moment zijn er dus drie vestigingen van INQAR Autoverhuur Adrie Jonk: Purmerend (hoofdvestiging), Heerhugowaard en Zaandam. De INQAR vestiging in Zaandam is eind 2018 verlaten voor een volledig nieuw pand aan de Ronde Tocht 10 te Zaandam. Vanuit deze vestiging, Profile Adrie Jonk Zaandam, voeren wij voor particulieren én ondernemers auto-onderhoud uit aan alle merken. Daarnaast bevindt zich hier één van onze autoverhuur vestigingen.

2015

Inmiddels bestaat het bedrijf Adrie Jonk al lange tijd en vieren we het 60 jaar bestaan.

2024