Honda CR-V 2019
CR-V hybrid 2019

Honda maakt voorlopige prijzen CR-V Hybrid bekend

15-01-2019 - Dealer

CR-V

De nieuwe Honda CR-V heeft al even een prijskaartje, maar de voor Nederland ogenschijnlijk erg interessante Hybrid-versie ontbrak nog in het overzicht. Daar komt nu verandering in, al zegt Honda er wel bij dat het om ‘voorlopige’ prijzen gaat.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Dat komt doordat het in België gevestigde Honda Benelux de kans aanwezig acht dat de bpm voor 2019 nog gaat wijzigen. Daarvan zou sprake zijn in het licht van de hogere CO2-uitstoot die nagenoeg alle auto’s door de verplichte nieuwe WLTP-verbruikscyclus laten optekenen, maar vooralsnog blijft het doodstil omtrent dit onderwerp. Daarom communiceren we de prijzen zoals Honda die nu voor ons land voorziet.

De CR-V Hybrid is er als 2WD en als 4WD en in drie uitrustingsniveaus. Bij de voorwielaangedreven variant zijn dat de Comfort, de Elegance en de Lifestyle, terwijl de vierwielaangedreven variant er als Elegance, Lifestyle en Executive is. Ledkoplampen, stoelverwarming en automatische airco blijken in alle gevallen op de vrij lange lijst met standaarduitrusting te staan.

De eenvoudigste CR-V Hybrid, de 2WD Comfort dus, staat voor €40.960 te boek. Daarmee is er sprake van een minimaal verschil met de €39.900 die voor de basisversie van de niet-hybride CR-V geldt. Die auto heeft een 173 pk sterke 1.5 in plaats van een hybridecombinatie met 184 pk. Bovendien moet er zelf worden geschakeld in die 1.5, waarmee het prijsverschil door de Hybrid in één klap ruimschoots wordt gecompenseerd.

Voor de rijker uitgeruste Elegance en Lifestyle vraagt Honda respectievelijk €43.435 en €46.935. De vierwielaangedreven versie kent een vanafprijs van €46.425. Dan gaat het om een auto in Elegance-trim, die dus ook met de 2WD-versie in dat uitrustingsniveau vergeleken dient te worden. Het prijskaartje voor de aangedreven achteras komt daarmee op net geen 3 mille te liggen. Een 4WD Lifestyle kost €49.925, topversie Executive staat voorlopig voor €53.530 in de boeken.

Bron: autoweek.nl

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken